...out...in
Арюх Игорь живопись авангард портрет украина artyukh igor ukraine painting малярство україна

05:40
Повноцінне Мистецтво або АртЕксперимент...
стаття в процесі написання...



...............................................

Те що сьгодні експонується в музеях, галереях і більшість людей називають це творами мистецтва або шедерами мистецтва на справді в більш ніж 99% є АртЕкспериментами, і серед цих 
АртЕкспериментів більш ніж 99% є сумнівними АртЕкспериментами. Такою є статистика, але ця стаття присв'ячена саме тим одинчним випадкам, коли нашому взору відкриваються якісні АртЕксперименти або Повноцінні Твори Мистецтва.

Почну з Повноцінного Мистецтва. Що це?..

Повноцінний твір - це дар для всіх. Це дар суспільству, який здатний спирйняти будь-якиа людина не залежно від її рівня культури і рівня інтелекту. Сприймання такого твору дає можливість людині "торкнутися рукою зірок", бо цей твір є оночасно грубо-матеріальний і високо духовний. Це як антена радіотелескопа, створена з заліза що можна взяти в руку, але це залізо має фізичний зв'язок з далеким космосом, це "залізо" резонує з глибинами космоса недосяжним для рук людини.

Створити Повноцінний Твір Мистецтва - є надзвичайно складною задачею для митця. Прагнення цієї високої мети вимагає від автора глибокого філософського розуміння життя і його можливості перебувати в особливому стані свідомості, де ця його свідомість здатна зазирнути в найвищи і найтонщи духовні плани.

Свідомість митця метою якого є створення Повноцінного Твору Мистецтва вже на момент створення першого ескізу має бути в Авангарді цілої людської свідомості.

А тепер детальніше про сутність Повноцінного Мистецтва...

Матеріалізація твору мистецтва починається з ескізів.
Ескізи поділяються на кілька типив:

1. духовній вектор

2. загальна уявна візуальна ідея


3. уявно-логічна візуальна ідея


4. знакове геомертичне вирішення

5. ескіз в матеріалі

6. ескіз дії

7. експериментальне втілення

8. фінальне втілення (фактично це є готовий твір)

(суть цих типів ескізів я опишу пізніше)

Розподіл на ці етапи - умовний, насправді тут має місце плавний перелив але цей плавний перелив аналогічний до плавного переливу кольорів спектру. Чітких меж не існує але ми сприймаємо шість окремих кольорів.

Тут фактично існує Інформаційний Спектр Матеріалізації Повноцінного Образа, і цей принцип спрацьовує не залежно від того, знає митець про нього, чи ні. Між ціми фазами ескізування проходить постійний обмін інформацією і кожний новий ескіз має вплив на всі нові дальші ескізи не залежно від їх типу.

Якісний АртЕксперимент - є втілення в матеріалі одного з епапів ескізування  Повноцінного Твору.




_________________________________________
Артюх Ігор.    
12.02.2010        www.artyukh.at.ua














українське мистецтво, теорія мистецтва, сучасне мистецтво
ntddfhghjkl free counters